За нас

Предлагаме ви напълно готов и безплатен онлайн магазин, базиран на популярна система за онлайн магазин и подготвен за работа за всеки желаещ да започне онлайн търговия веднага.

Необходими стъпки, как да започнете лесно онлайн търговията

  1. Необходимо е просто да заявите подходящ хостинг и домейн (ТУК) за вашите нужди. Ако не сте сигурни кой хостинг е подходящ за вас, моля погледнете нашата помощна статия: „Как да изберем подходящ хостинг план„. След успешно направена заявка ще получите автоматичен имейл с информация как да заплатите услугата. (Важно е да знаете, тъй като цените са достатъчно ниски, че услугата се плаща за година, а не всеки месец)
  2. След като потвърдим плащането, ние ще инсталираме вашият нов онлайн магазин до 24 часа в работен ден.
  3. След успешно инсталиране и тестваме онлайн магазина, ще ви изпратим данни за достъп, както и подробни инструкции как да работите с платформата.
  4. Честито, вече имате работещ онлайн магазин! Необходимо е да конфигурирате вашият онлайн магазин според вашите нужди, да добавите своите артикули и да започнете да продавате.

НЕ СА НЕОБХОДИМИ СПЕЦИАЛНИ УМЕНИЯ по програмиране, но все пак трябва да знаете как се работи с интернет ;). Ако имате опит със съставянето на банери и други изображения е предимство, но не е задължително. Може да използвате милионите безплатни софтуери или онлайн приложения. Допълнителни трикове, информация, съвети и други може да намерите в нашият Блог.

Прегледайте част от функциите с които разполагат собствениците на нашите онлайн магазини:

Администрация

На началната страница имате достъп до бърз изглед на основната информация на магазин: колко поръчки са направени, на каква стойност, колко клиента имате на магазина, кои са последните поръчки, обща стройност на продажбите.

В горната част административната част на онлайн магазина можете да видите подробно меню с достъп до всички останали функции в магазина. Важно е да знаете, че има затворени секции с които могат да работят само наши администратори- от съображение за сигурност. При възникнали проблеми винаги можете да потърсите съвет или помощ на [email protected]

Каталог

От менюто каталог и подменютата му, можете да изберете (добавите, изтриете или скриете) какво да се показва на вашият онлайн магазин: категории, продукти, производители, опции на продуктите, мнения на потребителите за продуктите ви, информационни страници. Менюто каталог се използва главно за управление на цялата информация в онлайн магазина.

  • Категории– добавете нова категория или подкатегория, описание на категорията, опция дали да се показва в главното меню или не, SEO настройки, изображение ако е необходимо.
  • Производител– лесно и бързо добавете описание на производителя, неговото име, кратко или подробно описание, SEO настройки и тук при нужда можете да добавите лого.
  • Опция на продуктите, тук можете да добавите всички необходими опции за вашите продукти, като размер – S, M, L, XL, цвят – Зелен, Жълт, Червен, номерация – 35, 36, 37 или други.
  • Продукт– за продукт можете да добавите, колкото ви е необходима информация. Задължителни са само заглавието/ името на продукта и модела, всичко останало е по ваше желание, но ви препоръчваме да добавите максимално много информация за всеки продукт, за да се чувстват спокойни и сигурни в избора си вашите клиенти. За всеки продукт можете да добавите подробно описание, SEO настройки и информация, една или няколко Категории, Производител, Свързани / Подобни продукти, ако имате такива, основа и неограничен брой допълнителни изображения, Опции. Безброй методи за стимулиране на продажбите, като намаления за даден период от време или потребителска група, отстъпки при повече количества, бонус точки и други.
  • Коментари– можете да видите всички написани във онлайн магазинът ви коментари и ревюта, както и да ги модерирате.
  • Информационни страници– добавяйте неограничен брой страници с информация за вас, методи за доставка, правила на сайта и друга полезна за клиентите информация.

При добавянето на информация, нямата ограничение. Ограничението е само във вашите фантазии. Пожелаваме ви успешна онлайн търговия.

Допълнения

Чрез менюто допълнения, можете да модерирате настройките на вашият онлайн магазин. Опциите за плащане и доставка, колко да струва доставката и как да се осъществява, плащане само чрез наложен платеж или и онлайн PayPal и други. След каква стойност да е безплатна доставката, ако предлагате такава опция (препоръчваме ви да добавите такава опция).

Карта на сайта и RSS, който са доста полезни за оптимизация на сайта ви в търсещите машини, както и при една евентуална автоматизация на споделянето на продуктите ви в социалните мрежи.

Продажби

С опциите в меню Продажби и неговите под менюта ще можете да управлявате извършените от вас продажби, върнати стоки (дано да нямате такива). Потребите на вашият онлайн магазин- да добавяте нови, да преглеждате информацията за тях, да създавате нови групи и да определяте кои потребители да участват в тях. Също така можете и да блокирате дадени потребите по тяхното IP.

От подменюто Ваучери, както и по надолу ще видите под менюто Купони, ще можете да създавате различни ваучери под формата на промо кодове за намаление с дадена сума или процентно, които потребителите да използват при тяхна следваща поръчка.

Маркетинг

Тук ще можете да създавате всякакви проследяващи кодове, чрез които да следите от къде ви идват продажбите при евентуална рекламна кампания или други. Ще можете да създавате афилиат линкове, чрез които дадени трети страни ще могат да продават вашите продукти, чрез вашият сайт, срещу съответната комисионна.

Функцията имейл тук е достъпна само след одобрение на магазинът ви от наш администратор и спазване на условията. Тази функция ви позволява изпращането на рекламни или други съобщения до всички или дадена група потребители на онлайн магазинът ви. Ограничили сме услугата с цел предотвратяване на СПАМ.

Репорти

Репорти за абсолютно всичко, което се случва с онлайн магазина и да ги филтрирате по време и други критерии. Репорти за продажбите, използваните купони за отстъпки, преглеждания на продуктите, потребители на линия или общо както и други полезни отчети за случващото се в онлайн магазин

Системни

Можете да създавате генерални настройки на магазина, като име, промяна на лого, телефонни номера и имейли за контакти и други.

Голяма част от менютата тук са затворени, както и менюто Инструменти, тъй като не са необходими редакции от администраторите на онлайн магазин, а само от администраторите на e-Cart.bg

Ако имате въпроси моля да ги зададете от меню Контакти или на имейл [email protected] ,ако вече сте потребител на e-Cart.bg можете да се свържете с нас по всяко едно време на [email protected]