Как да изберем подходящ хостинг план?

В тази статия ще се пробваме да ви отговорим на най- често задавания ни въпрос, а именно „Как да изберем подходящ хостинг план?“

Има няколко неща, като най- важните са приблизителен брой продукти и колко снимки ще добавите за всеки продукт. С тези въпроси трябва да сте наясно за да изберете най- добрия за вашите нужди хостинг план от e-Cart.bg.

Да започнем с хостинг пространството, основният параметър по който са разделени нашите хостинг планове. Хостинг планът „Минимум“ предлага 3ГБ пространство, „Старт“ 10ГБ и „Премиум“-50ГБ. Имайте на предвид и че самата система заема около 100МБ, което е около 5% от най- малкият ни план „Минимум“, както и ако имате създаден имейл акаунти, те също ще отнемат определена част от закупеното пространство.

Ще вземем най- предпочитания от клиентите, а препоръчания от нас за стартиращ малък и среден бизнес, план „Старт“, който предлага 10ГБ дисково пространство. Като заделим 100МБ за системата ви остават 4900МБ за продукти. Ако за пример предположим, че искате да добавите 300 продукта, всеки от тях с по 3 изображения от по 2 МБ (качвайте снимки с максимално качество, за удобство на вашите клиенти) = 1800МБ или близо половината от това което предлага хостинг плана. Но имайте на предвид, че система за онлайн магазини на e-Cart.bg прави няколко допълнителни компресирани (смалени) копия на всяко изображение, което качвате. Това се прави с цел по- бързото зареждане на онлайн магазина, както и автоматичното преоразмеряване на качените от вас снимки. Като финална равносметка на необходимото пространство за дадения от нас пример с триста продукта ще са ви необходими поне 3ГБ. Разбира се ви препоръчваме да имате и резерв за да гарантирате правилната работа на вашият онлайн магазин.

Друг важен елемент, на който трябва да обърнете внимание е, че планът „Минимум“ има ограничен трафик от 50ГБ на месец, което при повече от 30 – 50 посещения на ден не е подходящо.

Въпреки и математиката, която включихме преди малко, се надяваме да сте придобили представа как да изберете подходящият хостинг план за вашето начинание.

Ако все пак не сте успели да разберете как точно да изберете подходящия хостинг план, ето какво ще ви предложат нашите специалисти:

„Минимум“ – до 50 продукта и 50 посещения на ден

„Старт“ – до 400 продукта и неограничени посещения

„Премиум“ – до 800 продукта и неограничени посещения

Ако не сме отговорили на въпросите ви с тази или някоя от другите наши статии, може да ни зададете въпросите си на [email protected]