Категории в WooCommerce

За да достъпите Категориите в администрацията на вашият онлайн магазин трябва да изберете Продукти > Категории от основното меню в дясно. Всички категории ще бъдат използване в последствие при добавяне на продукт.

Ще ви се отвори основната страница с категориите, която изглежда по следния начин:

В дясната колана имате полета за добавяне на нова категория, а в дясно списък с всички добавени вече категории.

Добавяне на категория

Име

Добавянето на категория има една задължителна стъпка и това е добавянето на Име на категорията. Без нея няма как да добавите категория. Добре е и да попълните останалите полета, но ако не го направите, то системата ще го направи автоматично вместо вас.

Кратко име

Нека ние да ги добавим. След като сте въвели име на категорията, следващото поле е Кратко име. То ще се използва за URL адреса на вашата категория. Например ако името е „Дамски обувки“, а краткото име на категорията е damski-obuvki, то URL адреса на категорията ви ще бъде ime-na-magazina.com/damski-obuvki. Това се използва при SEO оптимизация на магазина ви, с която ще се запознаете в последствие, за по- добро представяне и достигане до по- голяма аудитория.

Родителска категория

Това поле се отнася до категориите и подкатегориите. Ако добавената от вас категория е основна, то следва да оставите това поле Без да го попълвате.

В случаите, когато това е подкатегория, тогава следва да изберете основната. Например ако имате категория „Обувки“ и искате да добавите „Дамски обувки“ като подкатегория, то следва да изберете за родителска „Обувки“.

Описание

Едно от най- важните полета за всяка една категория, но и най- пренебрегваната. Не е задължително да я попълвате, но е силно препоръчително.

Напишете няколко изречения, какво се предлага в категорията, за какво е тя и какво могат да открият вашите клиенти в нея.

Вид на изгледа

Избирате какво да се показва в категорията която добавяте. Можете да изберете да се показват само подкатегориите на тази основна категория, само продуктите от тази категория или всичко. Прегледайте всички възможности и преценете кое пасва най- добре на вашият онлайн магазин.

Картинка

Добавете изображение отговарящо на категорията ви.

Добавянето на категории, подобно на това на продукти, е трудоемко начинание и отнема време, но всяко едно усилие е пътя към добрият онлайн магазин.

Списък с категории

Списъка с добавените вече категории се намира в дясно и ви дава опция за редакция, преглед, изтриване или пренареждане на категориите.

Категорията „Без категория“ не може да бъде изтрита, но тя няма да се показва в онлайн магазина, ако няма добавени продукти.

Прегледайте всички опции и се уверете, че знаете какво правите, преди да направите вашият онлайн магазин популярен.

Успешни продажби.